Енергија је у самим темељима модерних привреда. Од индустријске револуције пре више од 200 година, све земље-ако на сасвим другачији темпо-развили на полеђини производње и сагоревања фосилних горива. Нема сумње да су удобни живот многи од нас живе данас не би било могуће без фосилних подстакнут развој прошлости. Али заслуге фосилних горива сада изгледа мање и мање убедљив.

Обновљиви извори енергије технологије, као што су соларне ПВ, нуде потенцијал да користи земаља широм света. (Извор: Флицкр корисник Магхаребиа)

Прво, узети субвенције. Тренутно, ми баци око 10-12 пута више новац пореских обвезника на фосилна горива него што смо ставили у обновљиве изворе- а они су само директне субвенције . Поред тога, локална загађење ваздуха и воде и сродне здравствене последице кошта трилионе долара широм света. Национални истраживачки савет процењује на "скривене" трошкове фосилних горива у Сједињеним Америчким Државама (стварне трошкове за друштво који се не огледају у тржишним ценама горива "), на 120 милијарди долара годишње. Кинеска влада верује загађење и сродни трошкови здравствене износити 10 одсто БДП-а те земље.

Затим, ту је нестабилност фосилних горива тржишта, што је вероватно довело до енормног економске нестабилности у недавној прошлости. Само да дам идеју о томе шта то значи нестабилност на неким народима: повећање цена нафте на светском од само $ 10 може да значи смањење БДП од неких малих народа 2-3 одсто.

И на крају, фосилна горива изазивају шта су генералног секретара-многи истакнути коментатори-председници, премијери, и позвао овог века је највећи проблем: климатске промене. Скоро 70 одсто глобалне емисије угљен-диоксида долази од сагоревања фосилних горива. Уз коришћење енергије очекује да удвостручи у наредне две деценије, јасно је да ћемо наићи на еколошке, економске и социјалне кризе непознатих размера уколико наставимо да развијамо на основу тренутног неодрживог енергетског система. У одговору, многи, као што је немачка канцеларка Ангела Меркел , верујем ", обновљива енергија требало би да постане централни стуб нашег будућег снабдевања енергијом."

Баш као појава технологија пробој 18. века обуздавање моћи угља подстакнут индустријска револуција, развој нових технологија поверед би обновљивих извора доприноси модерном енергија парадигме. Обновљиви извори енергије технологије нуде могућност да напајање друштава данашњице без угрожавања оних у будућности.

Расте трошкова је само један од многих фактора који треба да позиционира ове технологије играти још већу улогу у тренутном и будућем развоју. Високе унапред трошкови који су дуго наглог обновљиве распоређивање брзо постају ствар прошлости. Соларни фотонапонски цене, на пример, су предвиђени да додатно смањи и до 40 одсто до 2015 за типичне комерцијалне системе, што доводи до $ 1 по ват система се широко дистрибуира до 2020, што соларна трошкови ПВ конкурентан са енергетским изворима као што су нуклеарна и угља.

Одржива енергија је возач не само економског раста, али ни социјалног развоја, као добро. Генерална скупштина УН је изјавио да је "... приступ модерним приступачним енергетским услугама у земљама у развоју је од суштинског значаја за постизање међународно договорених циљева развоја, укључујући и Миленијумске циљеве развоја , и одрживог развоја, који ће помоћи да се смањи сиромаштво и да се побољша услови и стандард за већину светског становништва. "

Са овим водећим принципима, генералног секретара УН Одржива енергија за све иницијативе (СЕ4АЛЛ) је истакао 2012 као Међународне године одрживу енергију за све , и да ће промовисати развој и примену обновљивих енергетских технологија као један од кључних фокусних области предстојећи Рио +20 конференција о одрживом развоју Уједињених нација.

Ослањање на традиционалне горива је напустио 1,3 милијарде људи широм света без струје (са додатних милијарду људи имају непоуздане приступ) и 3 милијарде људи зависе од традиционалних биомасе да задовољи своје енергетске потребе. Да бисте решили ове изазове СЕ4АЛЛ група генералног секретара се обавезала да постизање циљева три значајне до 2030:

  1. Обезбеђивање универзални приступ модерним енергетским услугама
  2. Смањење глобалног енергетског интензитета за 40 одсто
  3. Повећање удела обновљивих извора енергије "глобалног коришћења енергије за 30 одсто.

Са циљевима међународне заједнице за обновљиве енергије распоређивање се упарен са падом цена технологије, свет изгледа да на литици системско померање ка одрживој будућности. Рад Ворлдватцх Института са Међународном агенцијом за обновљиву енергију ( ИРЕНА ), изгледа да олакша ову неопходну трансформацију. Останите за другом делу овог блога, где смо дискутовали о предложеном Индекс Обновљиви развој и Ворлдватцх допринос стварању ове критичне важности.

Еван Мусолино је клима и енергетику научни сарадник на Институту за Ворлдватцх, међународне истраживачке организације на животну средину. Александар Окс је директор климатске и енергетског програма на Ворлдватцх.

Повезани постови са Тхумбнаилс
Климатске промене , смањење емисије , финансије , ниском емисијом угљеника , обновљива енергија , обновљива енергија финансије , соларна енергија , одрживи развој