(“Livestock and Climate Change”), authors Robert Goodland and Jeff Anhang argue that livestock emissions have been severely underestimated. У чланку у новембар / децембар 2009 [пдф] издању Светске Ватцх Магазине ("сточарство и климатске промене"), аутори Роберт Гоодланд и Џеф АНХАНГ тврде да емисије стоке су озбиљно потценили. По њиховом мишљењу, стока и њихови нуспродуката чине најмање 32,6 милијарди тона еквивалента угљен-диоксида годишње, или 51 одсто годишње у свету емисија ГХГ. На основу њихове анализе, Гоодланд и Анханг препоручити радикалну смањење потрошње меса како би се помогло споро климатских промена.

Гоодланд и АНХАНГ су бројеви су далеко изнад оних пријавио у широко цитираном извештају 2006, скот је Лонг Схадов , од стране Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација. Он процењује да 18 одсто годишњих емисија ГХГ у свету могу се приписати говеда, Буффало, овце, козе, камиле, свиња, живине и. "Скот и климатске промене" је мешан интензивно дискусију у бројним форумима. Док су неки читаоци подржао процене и препоруке аутора, други се нису слагали са једне или обе.

Ми желимо да обезбедимо све који су заинтересовани за ову значајну расправу-експерата или не-отвореног форума за дискусију. Док Заглавие магазина јасно наводи да "Мишљења изнешена у Светском Ватцх су ставови аутора, и не одражавају нужно ставове Ворлдватцх института," научни интегритет и потрага за одрживим решењима одрживости су основа свакодневног рада Института.

Позивамо Вас да допринесу дискусији коментаришући на чланак овде. Највише конструктивни и императивни коментари ће такође бити штампани у будућем издању Светске Ватцх. Поред тога, молимо Вас да проверите на нашем блогу, Хранљива планету , где храну и пољопривреду тим Ворлдватцх тврди за другачији, и по њиховом мишљењу ефикаснији, начин за решавање мешовите усева стоке и одрживи храну него Гудленд / Анханг чланак препоручује.

Повезани постови са Тхумбнаилс
пољопривреде , климатске промене , смањење емисије , емисије енергије у вези , стока , емисија стоке