(“Livestock and Climate Change”), authors Robert Goodland and Jeff Anhang argue that livestock emissions have been severely underestimated. V članku v november / december 2009 [PDF] izdaji svetovne Watch Magazine ("živinoreja in podnebne spremembe"), avtorji Robert Goodland in Jeff Anhang trdijo, da so se emisije živine močno podcenjena. Po njihovem mnenju, živino in njihovi stranski proizvodi predstavljajo vsaj 32600000000 ton ekvivalenta ogljikovega dioksida letno, oziroma 51 odstotkov letnih svetovnih emisij toplogrednih plinov. Na podlagi lastnih analiz, Goodland in Anhang priporočam radikalno zmanjšanje porabe mesa, da bi pomagali počasno podnebnim spremembam.

Goodland and Anhang na številke so daleč nad tistim iz poročila pogosto citirani 2006, živina Long Shadow , ki ga je za prehrano in kmetijstvo Organizacije združenih narodov. Ocenjuje, da je 18 odstotkov letnih svetovnih emisij toplogrednih plinov mogoče pripisati govedo, bivoli, ovce, koze, kamele, prašičev in perutnine. "Živina in podnebne spremembe", je sprožil intenzivno razpravo v številnih forumih. Medtem ko so nekateri bralci podprli oceno in priporočili avtorjev, drugi pa se ni strinjal z eno ali oboje.

Želimo, da zagotovi vse, ki so zainteresirani za to pomembno razpravo-strokovnjaki ali ne, z odprtim forum za razpravo. Medtem ko jambora revije je jasno navedeno, da so "Mnenja, izražena v svetovnem Watch tistih avtorjev, in ne izražajo nujno stališč Worldwatch inštituta," znanstveno integriteto in iskanju izvedljivih trajnostnih rešitev sta temelj vsakodnevnega dela inštituta.

Vabimo vas, da prispevajo k razpravi komentiral članek tukaj. Najbolj konstruktivni in nujne pripombe bodo natisnjena tudi v prihodnji izdaji svetovne Watch. Poleg tega, prosimo, oglejte našo blog, Hranilna Planet , kjer Worldwatch hrano in kmetijstvo ekipa se zavzema za drugačno, in po njihovem mnenju bolj učinkovit, način za reševanje mešano obrezovanje živino in trajnostne hrane, kot članek Goodland / Anhang priporoča.

Podobni Posts s sličicami
kmetijstvo , podnebne spremembe , zmanjšanje emisij , emisij, povezanih z energijo , živina , emisije živine