Acțiuni de portofoliu de energie la nivel mondial de resurse energetice (Sursa: Revolution regenerabile: emisii reduse de carbon până în 2030)

La 20 septembrie, în observațiile în cadrul Organizației Națiunilor Unite Forum sectorul privat (ONU) de la New York, ONU, secretarul general adjunct Asha-Rose Migiro a anunțat lansarea unui grup la nivel înalt privind energia durabilă pentru toți, un organism al cărui scop este de a cataliza acțiuni la toate nivelurile pentru a atinge trei obiective până în 2030: asigurarea accesului universal la servicii energetice moderne, dublând rata de îmbunătățire a eficienței energetice, precum și dublarea ponderii energiei din surse regenerabile în mixul energetic global. Migiro, vorbind în numele secretarului general Ban Ki-moon, a subliniat rolul critic pe care energia trebuie să joace în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului . Grupul la nivel înalt, format din lideri din mediul de afaceri, guvern, și societatea civilă, va lucra pentru a proiecta un program de acțiune în domeniul energiei durabile în timp pentru conferința Rio +20 din 2012, un an care Adunarea Generală a ONU a desemnat Anul International Energie de durabile pentru toți. Energie durabilă pentru scopurile Toți Inițiativă au fost articulate în primul rând într-un raport de sinteză al Grupului consultativ al Secretarului General pentru Energie și Schimbări Climatice (AGECC) anul trecut, cu titlul de energie pentru un viitor durabil .

Energie durabilă pentru toți Inițiativa vine într-un moment critic în dezvoltarea globală. Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie , mai mult de unul din cinci oameni din întreaga lume, dintre care majoritatea traiesc in Africa sub-sahariană și Asia de Sud, nu au acces la electricitate. Mulți folosesc sobe ineficiente și combustibili murdare, pentru a găti mâncarea lor, de a crea lumină, și se încălzește casele lor. Furnizarea de servicii energetice durabile pentru 7 miliarde de oameni vor necesita o schimbare dramatică în modul în care lumea foloseste energie, cu creșterea eficienței energetice și producerea de energie din surse regenerabile două părți esențiale ale soluției. După cum a menționat secretarul general adjunct, "Avem nevoie de a asigura accesul la energie pentru toți. Dar, avem nevoie, de asemenea, pentru a minimiza riscurile de schimbări climatice periculoase prin asigurarea faptului că energia universală este curat și durabil. Pe scurt, avem nevoie de o revoluție a energiei curate - acum ".

Realizarea de energie durabilă pentru toți până în 2030 poate părea descurajantă. În 2009, Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a estimat că, dată fiind creșterea populației anticipat, acces universal la energie ar însemna o creștere de 40 la suta din cererea de energie primară la nivel mondial peste nivelurile din 2007. Conform scenariului de 450, care vizează stabilizarea climei la 450 părți per milion (ppm) de dioxid de carbon echivalent, proiectele AIE care energia regenerabilă ar reprezenta 37 la suta din generarea de energie electrică la nivel mondial până în 2030, de la 18 la suta in 2007, iar din surse regenerabile energie și eficiența energetică împreună ar reprezenta 76 la suta din reducerilor anuale de emisii între 2007 și 2030. Cu toate acestea, chiar și această tranziție ar putea să nu fie suficient de ambițios. Conform acestui scenariu, până în anul 2030, emisiile globale ar fi de 25 la suta mai mare decat nivelurile din 1990 și există doar o sansa de 50 la suta că încălzirea globală va rămâne sub 2 grade Celsius, la nivelul care avertizeaza expertii ar duce la consecințe dezastruoase asupra climei.

Cercetare Worldwatch a identificat o serie de acțiuni care pot aduce lumea la o economie de energie chiar mai mici de dioxid de carbon până în 2030, fără a sacrifica creșterea economică. Raportul Worldwatch regenerabile Revolution: emisii reduse de carbon până în 2030 susține că, prin utilizarea sporită a energiei regenerabile și a eficienței energetice, țările pot urmări atât dezvoltarea și reducerile de emisii. În regenerabilă Revolution , autori Janet Sawin și William Moomaw găsi că o utilizare combinată a energiei regenerabile și eficienței energetice ar putea mai mult decât compensat creșterea preconizată a cererii de energie. Utilizarea productivă a căldurii reziduale, tehnologii de generare distribuite și rezultate reduse pierderile de transport și distribuție, clădiri verzi și sisteme de iluminat eficiente, și sectoarele de căldură și de transport mai electrificate, toate contribuie la aducerea despre un viitor energetic mai durabil. În "transformational" 2030 scenariu Worldwatch, cererea de energie primară la nivel global rămâne aproximativ la fel, dar cantitatea de servicii energetice furnizate pentru oameni crește în mod semnificativ. Ponderea de energie din surse regenerabile se ridica la 50 la suta in 2030, iar apoi continuă în sus. Mai important din punct de vedere climatic, emisiile globale de carbon scadea la 34 la suta sub nivelul din 1990.

Un rapid scară-up de tehnologie din surse regenerabile este realizabil în parte datorită naturii modulare a procesului de fabricație. Spre deosebire de cărbune sau de centrale nucleare, care necesită lungi ori de construcție la fața locului, sisteme de generare din surse regenerabile, cum ar fi turbinele eoliene și panourile solare pot fi construite și conectate la rețea în trepte. În unele cazuri, tranzițiile se poate întâmpla rapid, chiar și la nivel național. Ca Kandeh K. Yumkella, Președinte al Grupului Secretarului General al ONU consultativ privind energia și climatul care a remarcat , în aprilie 2010, la Energia pentru un viitor durabil lansare raport, țări, inclusiv Brazilia, China, Vietnam și-au prezentat expansiunea rapidă a accesului la energie, în timp ce China, Danemarca, Japonia și Suedia, precum și California, în Statele Unite ale Americii au realizat imbunatatiri dramatice în domeniul eficienței energetice.

O astfel de transformare rapidă nu este ușor de realizat, deși: ca raport Worldwatch low-carbon de energie: O foaie de parcurs subliniază, o schimbare dramatică în mixul de surse de energie va necesita restructurarea industriei energetice prin atotcuprinzătoare inovațiile tehnologice, economice, și politice . Pune un preț pe carbon, eliminarea barierelor instituționale și de reglementare, precum și eliminarea treptată a subvențiilor pentru combustibilii fosili sunt esențiale pentru asigurarea unui viitor energetic durabil și la realizarea celor trei obiective a cerut de către Organizația Națiunilor Unite.

În loc de a pierde 500 miliarde dolari în fiecare an, în cost estimat de întârziere , ar trebui să ia măsuri de astăzi, care ne va face tranzitia la o economie ecologică și durabilă. Worldwatch de Foaia de parcurs a energiei pentru Caraibe este o casetă de prezentare a muncii noastre pe teren pentru a ajuta statele insulare mici pentru a realiza această transformare de-a lungul a câteva decenii. Prin colaborarea cu părțile interesate locale din fiecare țară, foaia de parcurs concepe modalități practice în care țări ca Haiti, Jamaica și Republica Dominicană poate reduce dependența de importurile de combustibili fosili și a costurilor economice și de mediu în consecință, în timp ce în același timp, creșterea securității lor energetice .

Legate de posturi cu Thumbnails
Caraibe , schimbările climatice , țările în curs de dezvoltare , reducerile de emisii , eficiența energetică , securitatea energetică , cu emisii reduse de carbon , energie regenerabilă