(“Livestock and Climate Change”), authors Robert Goodland and Jeff Anhang argue that livestock emissions have been severely underestimated. In een artikel in het november / december 2009 [PDF] editie van World Watch Magazine ("Vee en klimaatverandering"), auteurs Robert Goodland en Jeff Anhang beweren dat de uitstoot vee zijn ernstig onderschat. Naar hun mening, vee en hun bijproducten moet ten minste 32600000000 ton kooldioxide-equivalent per jaar, of 51 procent van de jaarlijkse wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Op basis van hun analyse, Goedland en Anhang raden een radicale vermindering van de vleesconsumptie om trage klimaatverandering helpen.

Goodland en Anhang's nummers zijn ver boven die gerapporteerd in een veelvuldig geciteerd rapport van 2006, Livestock's Long Shadow , door de Voedsel-en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Het schat dat 18 procent van de jaarlijkse wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te wijten zijn aan runderen, buffels, schapen, geiten, kamelen, varkens en pluimvee. "Vee en klimaatverandering" is een intensieve discussie geroerd in een aantal fora. Terwijl sommige lezers ondersteund evaluatie en de aanbevelingen van de auteurs, anderen niet eens met een of beide.

We willen iedereen die geïnteresseerd is in dit belangrijke debat-deskundigen of niet-met een open forum voor discussie bieden. Terwijl masttop het tijdschrift duidelijk dat "Meningen, uitgedrukt in World Watch zijn die van de auteurs en komen niet noodzakelijk overeen met de standpunten van het Worldwatch Institute," wetenschappelijke integriteit en het zoeken naar haalbare oplossingen duurzaamheid vormen de basis van de dagelijkse werkzaamheden van het Instituut.

Wij nodigen u uit om bij te dragen aan de discussie door commentaar op het artikel hier. De meest constructieve en boeiende commentaren worden ook afgedrukt in een toekomstige uitgave van World Watch. Bovendien, kijk dan op onze blog, het voeden van de planeet , waar het Worldwatch voedsel en landbouw team pleit voor een ander, en in hun ogen effectiever manier om mixed-gewas vee en duurzaam voedsel dan het Goedland / Anhang artikel beveelt aan te pakken.

Also bezoek
landbouw , klimaatverandering , vermindering van de uitstoot , energie-gerelateerde emissies , vee , emissies vee