Az energia az alapjaiban modern gazdaságok. Az ipari forradalom óta több mint 200 évvel ezelőtt, minden országban, ha egy egészen más ütemben, alakultak a háton és a termelés és a fosszilis tüzelőanyagok. Nem kétséges, hogy a kényelmes életet sokan élnek ma nem lenne lehetséges anélkül, hogy a fosszilis tüzelésű fejlesztése a múlt. De érdemben a fosszilis tüzelőanyagok most úgy tűnik, egyre kevésbé meggyőzőek.

A megújuló energiát hasznosító technológiák, mint például a napelemes, lehetőséget biztosít javára országban szerte a világon. (Forrás: Flickr felhasználók Magharebia)

Először is, hogy a támogatások. Jelenleg dobni 10-12 szor több adófizetők pénzét a fosszilis tüzelőanyagok, mint tesszük a megújuló- és ezek csak a közvetlen támogatások . Ezen kívül, a helyi levegő-és vízszennyezés és a kapcsolódó egészségügyi következményei kerül ezer milliárd dollárt világszerte. Az amerikai Nemzeti Kutatási Tanács becslése szerint a "rejtett" költségek a fosszilis tüzelőanyagok az Egyesült Államokban (a valós költségeit a társadalom számára, hogy nem jelennek meg az üzemanyagok piaci áron) a 120.000.000.000 $ évente. A kínai kormány úgy gondolja, a környezetszennyezés és a kapcsolódó egészségügyi költségek összege 10 százalék , hogy az ország GDP-je.

Aztán ott van a volatilitás a fosszilis piacokon, ami vitathatatlanul vezetett, hogy hatalmas gazdasági instabilitás a közelmúltban. Csak, hogy egy ötlet, hogy mi ez a volatilitás azt jelenti, hogy bizonyos nemzetek: nőtt a kőolaj világpiaci ára csak 10 $ jelenthet csökkent a GDP néhány kisebb nemzetek 2-3 százalék.

És végül, a fosszilis üzemanyagok okoznak, amit sok neves kommentátor-elnökök, miniszterelnökök, és a titkár-tábornokok nevezték a század legnagyobb problémáját: a klímaváltozás. Közel 70 százaléka a globális szén-dioxid-kibocsátás származik a fosszilis tüzelőanyagok. Az energiafelhasználás várhatóan megduplázódik az elkövetkező két évtizedben, nyilvánvaló, mi fog futni a környezeti, gazdasági és társadalmi válság ismeretlen mértékű, ha folytatja a alapján a jelenlegi fenntarthatatlan energia rendszert. Erre válaszul, sok, mint például a német kancellár , Angela Merkel , hisz "a megújuló energia kell válnia a központi pillére a jövőbeli energiaellátás."

Ahogy az Advent a 18. századi áttörést technológiák hasznosítása a hatalom széntüzelésű az ipari forradalom, az új technológiák powered by megújuló erőforrások hozzájárul a modern energetikai paradigmaváltás. A megújuló energiát hasznosító technológiák kínálnak lehetőséget, hogy a hatalom a társadalom a mai veszélyeztetése nélkül azok a jövőben.

Csökkenő költségek csak egy a sok tényező kell elhelyezni ezeket a technológiákat, hogy játsszanak még nagyobb szerepet a jelenlegi és a jövőbeli fejlődést. A magas kezdeti költségek, amelyek már régóta lelassult megújuló energiák gyorsan válik a múlté. Solar fotovoltaikus ára, például az előrejelzések szerint tovább csökken akár 40 százalékkal 2015-re a tipikus kereskedelmi rendszer, ami 1 dollár watt rendszereket is széles körben terjeszteni 2020-ig, így a napelemes költsége versenyképes energiaforrások, mint a nukleáris és a szén.

A fenntartható energia a vezető nem csak a gazdasági növekedés, hanem a társadalmi fejlődés is. Az ENSZ Közgyűlése kijelentette, hogy "... a hozzáférés a modern megfizethető energia a fejlődő országokban elengedhetetlen eléréséhez a nemzetközileg elfogadott fejlesztési célok, köztük a millenniumi fejlesztési célok , valamint a fenntartható fejlődés, ami segít csökkenteni a szegénységet és javítani az feltételeit és életszínvonal a legtöbb a világ népességének. "

Ezekkel a vezérelvek, az ENSZ főtitkárának a Fenntartható Energia mindenkinek kezdeményezés (SE4ALL) rávilágított 2012-es Nemzetközi Éve fenntartható energia mindenki számára , és segítse a fejlődést és a megújuló energiával kapcsolatos technológiák, mint az egyik legfontosabb kiemelt területek a a közelgő Rio +20 ENSZ-konferencia a fenntartható fejlődésről.

A bizalom a hagyományos üzemanyagok elhagyta 1,3 milliárd ember él a világon nem jut elektromos áramhoz (további milliárd az emberek, amelyek nem megbízható hozzáférés), valamint 3 milliárd ember függ a hagyományos biomassza, hogy megfeleljen az energia igényeket. Hogy oldja meg ezeket a kihívásokat a főtitkár SE4ALL csoport vállalta, hogy három fontos cél 2030-ra:

  1. Való egyetemes hozzáférés a modern energetikai szolgáltatásokhoz
  2. Csökkenti a globális energia intenzitását 40 százalékkal
  3. Növelése megújuló energiaforrások részesedése a globális energiafelhasználás 30 százalékkal.

A nemzetközi közösség céljainak megújulóenergia is párosul csökkenő technológia árak, a világ úgy tűnik, hogy a szakadék a szisztematikus elmozdulás irányába a fenntartható jövő. A Worldwatch Institute munkáját a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség ( IRENA ) úgy néz ki, hogy elősegítse ezt szükséges átalakulás. Stay tuned a második része ezt a blogbejegyzést, ahol megvitatják a tervezett megújuló Development Index és a Worldwatch hozzájárulását létrehozását a kritikus metrikus.

Evan Musolino a Klíma és Energia Tudományos munkatárs a Worldwatch Institute, egy nemzetközi környezetvédelmi kutatóintézet. Alexander Ochs az igazgatója az energiaügyi és éghajlat Program Worldwatch.

Felted Bélyegképek
Klímaváltozás , kibocsátás-csökkenést , a pénzügyi , az alacsony széndioxid-kibocsátású , megújuló energia , megújuló energia pénzügy , a napenergia , a fenntartható fejlődés