Prof. Christoph Stefes - Forrás: Ökológiai Intézet

Németországban gyakran példát mutat a megújuló energiapolitika területén. A múlt héten, a hagyományt folytatta, mint professzor Christoph Stefes a University of Colorado Denver és a Ökológiai Intézet Berlinben, és Frank professzor Laird, a University of Denver, dicsérte a német politika során előadást tartott ökológiai washingtoni irodájában. Azok üzenet egyértelmű volt: a német megújuló energiatermelés az egekbe szökik, míg az USA stagnál.

Ez nem volt mindig így. 1990 előtt a megújuló alakulása hasonló utak Németországban és az Egyesült Államokban. Mégis Németország képes volt, hogy jó hasznát a lehetőséggel, hogy megnyílt az 1990-1992, míg az USA megbotlott. Ebben az időszakban nem csak hogy a megújuló energiaforrások minél több hitelt és az állami támogatást követő 1986-os csernobili nukleáris baleset, de a német politikai rendszer is szembe kellett néznie felfordulás miatt a nemzet újraegyesítését.

Az eredmény ennek a divergencia utak már nyilvánvaló. Abszolút értelemben, USA összes megújuló energia kapacitás 2009-ben nagyobb volt, mint Németország ( 52 és 42 gigawatt, illetve a nagy vízerőművek ). Ugyanakkor a megújuló népesség csupán 8 százaléka az USA teljes energiaellátás, és csak 2,5 százalék, ha vízerőműveket . Ezzel szemben Németországban volt 10,3 százalékos megújuló energia végső bruttó energiafogyasztás (beleértve a vízenergiát). És míg az Egyesült Államok néhány hosszú távú szövetségi megújuló célokat (a amerikai és a helyreállítás újbóli törvény (ARRA) 2009 több olyan rövid távú célok), Németország célja, hogy tovább növeljék a megújuló energiaforrások részaránya a végső bruttó energiafogyasztás 30 százalékát 2030 és 50 százaléka a villamosenergia-termelés ugyanabban az időszakban.

A megújuló energiaforrások részarányát az energiatermelésben - © Frank Laird és Christoph Stefes

Mi váltotta ki az erős növekedés a megújuló Németországban? Professor Stefes úgy véli, hogy az első német megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos szakpolitika - a megújuló energia szóló 1991. évi törvény ( Stromeinspeisunggesetz ) - történt "véletlenül". Miután az ország újraegyesítését, a legnagyobb energiaszolgáltatók volt más dolgot szem előtt, mint a megújuló energiaforrások telepítését, beleértve kickstarting hagyományos vállalkozások Az egykori Kelet-Németországban. Mindazonáltal a hagyományos energiaszektor - különösen a nukleáris ipar nyomán a csernobili - egyre inkább hitelét. A megújuló energiaforrások eközben szerzett javára, köszönhetően a növekvő zöld mozgalom. Következésképpen a látszólag jelentéktelen 1991 megújuló törvényjavaslatot úgy tűnt, hogy a legkevésbé a közművek aggodalmakat; nem tudták elképzelni a jövőjét hatása - így a baleset elmélet.

Professor Stefes is hangsúlyozza kongruencia több elemből, hogy együtt megnyitotta az utat a német megújuló sikert. A szélmalmok kezdett felbukkanó mentén A3 - az autópályán fut Hollandiából Ausztriába, Németországon keresztül - a szakember kerüljön a megújuló lobby történt. Érdekcsoportok sikerült egységes álláspontot képviselni, amit hallottam, a minisztériumok által a Gazdasági és Technológiai, valamint a Környezetvédelmi Minisztérium. Ezek a minisztériumok finanszírozzák nagy kampányok és gazdasági tanulmányok kiemelni az előnyeit megújuló, amely tartalmazza azok hozzájárulását a dinamikus zöld ipar és hozzanak létre egy jövedelmező export szektor. A szerencsejáték igazuk: 2000-ben, mintegy 300.000 embert foglalkoztatott a német megújuló energia ipar, és 200.000 várhatóan további 2050 gazdasági haszna sikeresen alakul a politikai nyereséget.

Prof. Frank Laird - Forrás: LSE

Miért és mikor nem az amerikai hiányzik a hajó? Professor Laird rámutat, hogy két fő tényező. Az Egyesült Államok lehetőségek tárháza nyílt meg a 1990-es évek változásai miatt az olajipari ágazatban. Két esemény - az Exxon Valdez olajfolt Alaszkában 1989-ben és az iraki invázió Kuvait 1991-ben - hangsúlyozta a biztonsági rés az olaj kínálat. Erre válaszul az Egyesült Államok összpontosított energiabiztonság, ami egy nagy, felülről lefelé energiapolitika szerinti felülvizsgálat elnök, George HW Bush: Az Energy Policy Act of 1992 . Megújuló energia nem volt teljesen kiesik a képből - a számlát engedélyezett K + F programok a megújuló energiaforrások -, de ezeket soha nem kellően finanszírozott. Ezért retorikai támogatást kimutatták de nincs igazi végrehajtása történt.

Másodszor, a megújuló energia hiányzott egységes támogatására az Egyesült Államokban, és szembefordult a sokkal erősebb a fosszilis tüzelőanyagok lobby. Még ma is nagy továbbra is megosztottság az USA megújuló szektorban. Például a napenergia-ipar között elszórtan a Solar Energy Industries Association, a Solar Electric Power Association, az American Solar Energy Society, és számos további egyesületek állami szinten. A szövetségi szinten, a legtöbb környezetvédelmi lobbi összpontosított létrehozásáról cap-and-trade kibocsátáskereskedelmi rendszer, nem pedig a előmozdítsa a megújuló fejlesztés a meglévő szabályozási keret.

Professor Laird megjegyzi, hogy a felülről lefelé az amerikai energiapolitika, együtt a szervezetlenség, a különböző szereplők, vezetett folytonosság a status quo. Az utóbbi időben, a megújuló portfólió szabványok már virágzó állami szinten, de kevés ösztönzést hajtanak végre szövetségi szinten. A ARRA ösztönző csomag különített bizonyos forrásokat, hogy az energiaszektorban, beleértve a megújuló energiaforrások, de ez csak rövid távú és nem tekinthető a hosszú távú politika azonos koherencia hogy Németország bebizonyította az évek során.

Professzorok Laird és Stefes előadása alapult az alábbi cikket: Frank N. Laird és Christoph Stefes, "széttartó Paths német és amerikai politika Megújuló Energia: nézeteltérések okait" Energy Policy, 2009. július pp. 2619-29.

Kapcsolódó hozzászólások a Miniatűrök
energia , energiapolitika , az energiabiztonság , a betáplálási tarifák , Németország , zöld munkahelyek , a lobbizás , a megújuló energia , USA