Olyan országok, mint Brazília, Ecuador és Pápua Új-Guinea kérnek anyagi kártérítést foglalkozni az erdőirtással, és most Szaúd-Arábia szeretne kártérítést, ha az országok csökkentik az olajfogyasztást az éghajlatváltozás mérséklésére. Vajon teljesen légből megkérdezni, hogy az egyének kompenzálni kell, hogy kevesebb, vagy egyáltalán nem a gyerekek?

Egy Wilson Center vita szerdán, New York Times riportere, Andrew Revkin, hogy ezt a gondolatot, és azt állította, hogy kevesebb gyermeket az egyik legjobb módja, hogy az emberek is csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátását. Az emberek szaporodnak exponenciálisan, és két gyermek három helyett csökkentheti az energiafogyasztást, ami egyébként előfordulhat generációk. A jelentés szerint Paul Murtaugh PDF , a University of Oregon úgy találta, hogy a "carbon öröksége", mintha egy külön gyermek hússzor fontosabb, mint más választások személyek veszik át élete során (mint például, hogy milyen közlekedési használják, pl.) Az Egyesült Államokban, a gyermek 160-szorosa a szén-dioxid a hatása, mint egy gyermek született Bangladesben szerint Murtaugh.

Smaller Family Tree, Fewer Emissions

Kisebb fák, csekély károsanyag-kibocsátás

A világ jelenlegi népességének 6,8 milliárd és az előrejelzések szerint növekszik 9,1 milliárd 2050-re vagyunk a globális kínos: az iparosodott országok próbálják korlátozni energiafogyasztásukat miközben ösztönzi, és valamilyen módon segíti a fejlődő országokat iparosodás, ami fokozza a energiaigény.

Carbon hitelek kevesebb gyermek talán kevésbé alkalmazható a fejlődő országokban, mivel az iparosodott országokat jóval magasabb egy főre jutó kibocsátás. Továbbá, a népesség szakértő és Worldwatch alelnöke Robert Engelman, a becslések szerint 200 millió nő, akik szeretnék elkerülni a terhesség kockáztatják egyébként, mert nem megfelelő a fogamzásgátláshoz és a kapcsolódó reproduktív egészségügyi szolgáltatások. Mint Engelman magyarázza könyvében Tovább: Population, Nature, valamint a What Women Want, hogy ilyen hozzáférést minden nő természetesen okoz termékenység csökken. Más kulcsfontosságú tényezők között szerepel a lányok oktatásának és a nemek közötti egyenlőség, ami a nők, hogy találják meg reproduktív egészségügyi szolgáltatásokhoz, befolyásolni őket elindítani fogamzóképes idősebb korban, és növeli a alkupozíciója a férjeket, hogy mikor és hány gyermeket van.

Egy, a közelmúltban jelentést Népesség Action International pdf, 37. A 41 nemzeti alkalmazkodási cselekvési programok (NAPA) nyújtják be az UNFCCC által legkevésbé fejlett országok közül azonosították a népesség növekedése vagy nagy sűrűségű, mint tényező, ami miatt érzékenyebbek a klímaváltozás. Ezek közül csak egy országban azonban javasolt alkalmazkodási projekt, amely magában foglalja a reproduktív egészség és a családtervezés. Annak ellenére, hogy kéri, hogy támogassák a reproduktív egészség és a családtervezés szolgáltatásokat mint emberi jogi kérdés, hogy továbbra is hiányolja a vezető tárgyalások Koppenhágában. Még ha nem indul osztogatnak karbon kredit a gyermektelen párok, vagy a szülők a kis család - egy ötlet bizonyulhat kihívást alakulni politika - mi is elősegítik vitát ezek a kapcsolatok az éghajlatváltozáshoz. És mi segítünk kapacitásának növelésére a nők és partnereik mindenütt maguk választhassák ki a menetrendje és gyakorisága a terhesség.

Kapcsolódó hozzászólások Bélyegképek
szén örökség , a családtervezés , az egy főre jutó kibocsátás , a népesség , a reproduktív egészségügyi szolgáltatások , Robert Engelman , nők