(“Livestock and Climate Change”), authors Robert Goodland and Jeff Anhang argue that livestock emissions have been severely underestimated. U članku u studeni / prosinac 2009 [PDF] izdanju World Watch Magazine ("stočarstvu i klimatske promjene"), autora Roberta Goodland i Jeff Anhang tvrde da su emisije stoke su ozbiljno podcijenjen. Po njihovom mišljenju, stoke i njihovi nusproizvodi račun za najmanje 32,6 milijarda tona ekvivalenta ugljičnog dioksida svake godine, ili 51 posto godišnjih svjetskih emisija stakleničkih plinova. Na temelju njihove analize, Goodland i Anhang preporučiti radikalni pad potrošnje mesa kako bi pomogla usporiti klimatske promjene.

Goodland and Anhang a brojevi su daleko iznad one iskazane u široko citira 2006 izvješće, Stoka je Long Shadow , od strane Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu FAO. On procjenjuje da je 18 posto godišnjih svjetskih emisija stakleničkih plinova mogu se pripisati goveda, bivola, ovaca, koza, deva, svinja i peradi. "Stoka i klimatske promjene" je izazvao intenzivnu raspravu u brojnim forumima. Dok su neki čitatelji podržava ocjenjivanje i preporuke autora, drugi se nije složio s jednom ili oba.

Želimo pružiti svakome tko je zainteresiran za tu važnu raspravu-stručnjaka ili ne-s otvorenim forum za raspravu. Dok magazina impresumom jasno kaže da "Mišljenja iznesena u svijet gledati isključivo su mišljenja autora i ne odražavaju nužno stavove Worldwatch Institute," znanstveni integritet i traganje za održivim rješenjima održivosti su temelj Instituta svakodnevnom radu.

Pozivamo vas da pridonesu raspravi se osvrnuo i na članku ovdje. Najviše konstruktivni i snažne komentari će biti tiskan u budućem izdanju World Watch. Osim toga, provjerite na našem blogu, Njegovanje Planet , gdje Worldwatch hranu i poljoprivredu tim se zalaže za drukčiji, i po njihovom mišljenju učinkovitiji, način rješavanja mixed-usjeva stoke i održivi hrane nego članak Goodland / Anhang preporučuje.

Povezivati ​​se Pošta sa sličicama
poljoprivreda , klimatske promjene , smanjenje emisija , emisije korištenja energije , stoke , emisija stoke