Globalno, nova investicija u obnovljive izvore energije u 2012 pala za 11 posto. Ali u Latinskoj Americi i na Karibima (ne uključujući Brazil), ona je rasla na izuzetan stopi od 127 posto, u ukupnom iznosu od 4,6 milijardi američkih dolara . Bilo je to otvaranje kontekst za 3. Godišnji Renewable Energy Finance Forum za Latinsku Ameriku i Karibe ( Reff-LAC ), održana je ovog tjedna u Miamiju na Floridi. Godišnji događaj, koordinira Euromoney energetskih događanja , American vijeće za obnovljivu energiju ( ACORE ) i Latinska Amerika i Karibi vijeće na obnovljive izvore energije (LAC-CORE), ima za cilj povezivanje developera i investitora koji se nastavilo snažnu investicijsku klimu za obnovljivih izvora energije koji se događaju u regiji.

Predsjednik LAC-CORE, Carlos St. James, govoreći na konferenciji za 3. Godišnji Reff-Lac. (Foto kredit: Mark Konold)

Izlagači uključen projekata, financijera i vladinih dužnosnika, od kojih su svi imali iskustva podijeliti o tome što se radi u regiji. U nekim mjestima, poput Čilea i Perua, projekt natječaja radi unaprijediti implementaciju obnovljivih izvora energije. Na Karibima, mehanizama, kao što su neto mjerenja i feed-in tarifa su još uvijek preferirani pristup poticanju razvoja obnovljivih izvora energije. Mnogi izlagači naglasio da je ključ za nastavak uspjeha u regiji je politička volja da se stvara okruženje koje potiče na uspješne investicije obnovljivih izvora energije. Također su naglasili kako projekti postaju privlačniji manje moraju oslanjati na subvencije ili drugih mehanizama potpore.

Worldwatch, na temelju svog opsežnog rada na Karibima i Srednjoj Americi , zatraženo je da daju uvid na konferenciji na kojoj su tehnologije i rade u različitim zemljama. Imao sam priliku da pokaže da je u obje regije, tehnologije obnovljivih izvora energije rade gdje god postoji resursa kako bi se slagala-uvjetom da prikladno okruženje za ulaganja i uspjeh projekta postoji. Masovna hidroenergije igra vrlo veliku ulogu u proizvodnji električne energije u većini zemalja Srednje Amerike, ponekad koliko 35 posto ili više. I premda obnovljivih izvora energije, ima samo 8 posto trenutne proizvodnje električne energije u Karibima, ima prostora za značajno poboljšanje, pogotovo što su geotermalni izvori istražuju u mjestima kao što su Nevis i Grenada.

Unatoč jakim sunčevim, vjetar i izvora biomase, međutim, vlasti su još uvijek pokušava zadovoljiti naglo diže energetske potrošnje s povećanim fosilno gorivo generacije. Na primjer, iako je Dominikanska Republika je nedavno proslavio otvaranje druge faze njegovog Los Cocos vjetroelektrane te je ostvarila značajan napredak u osiguravanju programer za 30 MW solarne elektrane u Monte Plata, zemlja je nedavno najavio planove za novu ugljena -fired power biljka 10 puta veći od solarnog postrojenja. Druga biljka je ugljen slijediti u bliskoj budućnosti, a oboje su se gradi zamijeniti uskoro-to-biti u mirovini dizel-ispalio generacije. Carbon rata Soba predsjednik José María Figueres sažeti ovaj pristup kao "vodi nas u 21. stoljeće korištenjem energije tehnologiju koja je ponestalo pare 200 godina nakon izuma prvog parnog stroja. "

Worldwatch je već pokazao da je vrlo povoljan solarni izvor postoji u Dominikanskoj Republici, a troškovi solarne opreme u svijetu i dalje padati . Ipak, ulaganja velikih razmjera i dalje izmiču DR nerazumna ograničenja Payback ( sedam godina ), prebacuje poticaje za obnovljive izvore energije, a siromašni vladine financije pridonijeti siromašnoj investicijske klime.

Za održavanje regije pozitivan zamah, zemlje bi trebale biti uzimanje napomena iz Aruba. Drugog dana konferencije, Jocelyne Croes, opunomoćeni ministar za Aruba i predstavnika za Vladu Aruba u nizozemskom veleposlanstvu u SAD-u, opisao Aruba nedavni partnerstvo s tvrtkom Carbon rata sobi za prijelaz na otok za 100 posto energije iz obnovljivih izvora. Vjetra, sunca i oceana resursi će igrati glavnu ulogu u pomičući goriva ovisna gospodarstva fosilnog na onaj koji se više nije pod utjecajem promjenjive cijene nafte ili degradaciju prirodnog okoliša, te da uživa ekonomske koristi od povećanog ulaganja i tehnički obučene radne snage.

Aruba trud ilustrira ono ACORE Predsjednik viceadmiral Dennis V. McGinn (USN-Umirovljeni) naziva "triple dno crta" energije, gospodarskom i sigurnosnom okolišu, te je upravo vrsta bold, naprijed-razmišljanja da Latinske Amerike i Kariba zemlje trebaju biti usvajanje uspješno rješavanje njihovih rastuće potrebe za energijom. To je također vrsta signal da ulagači traže kako oni pokušati donijeti inovativna rješenja obnovljivih izvora energije na tržištu.

Kao iu prva dva Reff-LAC konferencijama, ovotjedni događaj je velika prilika za istraživanje postignuti napredak i da odgovara investitorima s prilikama u Latinskoj Americi i na Karibima. Predsjednik LAC-CORE Carlos St. James u odnosu na svijet obnovljivih izvora energije za hodanje u magli. Ponekad da magla digne i vidite krajolik kao što je to iu kojem smjeru će ići. Reff-LAC je da je pauza u magli i pod uvjetom da svi sudionici u tom potrebnom uvid da se kreće u pravom smjeru.

Mark Konold je voditelj projekta za Worldwatch klimatskog i energetskog programa.

Podržano od strane Međunarodne klimatske inicijative njemačke Vlade, Worldwatch trenutno radi na energetski održivog smjernica za Dominikansku Republiku, Haiti i Jamajku.

Povezivati ​​se Pošta sa sličicama
Karibi , Srednja Amerika , zemlje u razvoju , energije , energetska učinkovitost , energetsku sigurnost , financije , obnovljivih izvora energije , financiranje obnovljivih izvora energije , održivog razvoja